Recipes

The brandade with lobster – in Dutch

Print Friendly, PDF & Email

Brandade de morue et l’homard
Ingrediënten: 500 g kabeljauw 2 tl zout 1 bouquet garni 2 sjalotjes 25 g boter 1½ dl olijfolie 2 teentjes knoflook 1½ dl room 3 kreeftenstaarten of 2 kleine kreeften 1 tl zout court bouillon Koken van schelp- en schaaldieren in court bouillon:
Ingrediënten: wortel prei ui venkel bleekselderij peterselie laurier, peper, zout Haricot vert salade: 300g haricots verts 1 eetl. citroensap 1 theel. Dijon mosterd 1 dl olijfolie
Zout en peper Bereiding: 1. Ingrediënten met koud water opzetten. 2. Aan de kook brengen en 20 minuten op een laag vuurtje laten trekken.
3. De schaal- of schelpdieren toevoegen en al naar gelang de grootte, enkele minuten laten koken. 450g kreeft duurt 7 minuten om te koken.
Bereiding: Bestrooi kabeljauwfilet met zout en laat een paar uur bedekt onder papier of folie staan. Dep droog en pocheer de vis in water met het bouquet garni in een oven op 180° C voor ± 25 minuten. Laat de vis goed uitlekken, verwijder de graten en het vel. Hak de sjalotjes fijn en fruit ze even in de boter aan tot ze glazig van kleur zijn. Voeg bij de vis. Verwarm de olijfolie met de uitgeperste teentjes knoflook. Verwarm de room. Draai het vismengsel in de foodprocessor tot een puree. Voeg tijdens het draaien scheutje voor scheutje om en om de olie en room toe. (het geheel lijkt op aardappelpuree) Breng indien nodig op smaak met zout en peper. Kook de kreeft of kreeftenstaarten in water met de court bouillon . Verwijder de vlees van de staarten en poten.
imageBlancheer de bonen ongeveer 4 minuten in kokend en gezout water, afspoelen met koud water, maak een dressing van de citroensap, Dijon mosterd en de olijfolie. Doe de haricots verts net voor het serveren in de dressing. Schep the brandade op de borden of plaats een ronde ring van 4 5 cm doorsnede op het bord. Druk het brandade mengsel met behulp van lepel erin. Verwijder de ring. Snijd de kreeft in plakjes en leg deze half om de brandade heen. Garneer met de salade van haricots verts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *